Lahodné, sezónne cestoviny obľúbené u detí vďaka sladkastej chuti. Gaštany majú veľký prínos pre naše telo, sú vhodné aj pre deti a navyše sú taak chutné aj na slano alebo do sladkých zdravých dobrôt.
1/2 cibule
1 strúčik cesnaku
hrsť nakrájanej hokaido
pár varených ošúpaných gaštanov
štipka soli, muškátového orieška, riasy dulse a tymiánu
vývar/voda s mrkvou a sedanom na zaliatie
1čl mandľového masla
trocha bieleho misa
penne z celozrnnej ryže/kukuričné
čerstvý špenát/poľníček na podávanie
Cestoviny varíme podľa návodu.
Na troche oleja restujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, hokaido, gaštany, tymián a osolíme. Po chvíľke restovania zalejeme horúcim vývarom a varíme do zmäknutia cca 15 minút.
Pridáme miso, dulse a mandľové maslo, mixujeme na hladkú omáčku.