RECEPTY

Gaštanovo hokkaidové penne


Lahodné, sezónne cestoviny obľúbené u detí vďaka sladkastej chuti. Gaštany majú veľký prínos pre naše telo, sú vhodné aj pre deti a navyše sú taak chutné aj na slano alebo do sladkých zdravých dobrôt.

  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť nakrájanej hokaido
  • pár varených ošúpaných gaštanov
  • štipka soli, muškátového orieška, riasy dulse a tymiánu
  • vývar/voda s mrkvou a sedanom na zaliatie
  • 1čl mandľového masla
  • trocha bieleho misa
  • penne z celozrnnej ryže/kukuričné
  • čerstvý špenát/poľníček na podávanie
  1. Cestoviny varíme podľa návodu.
  2. Na troche oleja restujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, hokaido, gaštany, tymián a osolíme. Po chvíľke restovania zalejeme horúcim vývarom a varíme do zmäknutia cca 15 minút.
  3. Pridáme miso, dulse a mandľové maslo, mixujeme na hladkú omáčku. 
  4. Podávame s cestovinou a listovým šalátom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 27