RECEPTY

Pšenono s tofu a restovanou zeleninkou


U nás doma sú rôzne podoby rizot najčastejšou večerov. Večere si pripravujeme spolu a na pšeno sa asi najviac tešíme. Je najzábavnejšie spomedzi všetkých rizot, lebo si ho po dovarení na chvíľu presunieme do obľúbenej nádobky, kde sa trocha vychladí a večeriame autíčka. J A my si biele tofu vymeníme za údené, pridáme curry korenie, tanier doplníme o kvasenú uhorku s nejakou čerstvou chrumkavou zeleninkou a chutí nám všetkým. 

  • sezamový olej
  • 10cm pór
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cuketa
  • ¼ bieleho bio tofu
  • Varené pšeno
  • Dochutenie: himalájska soľ, kurkuma, tamari
  • Posypanie : obľúbená bylinka, čerstvá zelenina
  1. Pšeno prepláchneme 3 krát vriacou vodou, aby sa zbavilo horkosti a varíme 2,5 násobnom množstve vody so štipkou soli a kúskom riasy približne 20 minút. Množstvo je na Vás, ja dávam 1dc pšena, vyjde na večeru pre 1 dospelého a malé dieťa, ktoré sa ale rado napapká ako dospelák. J
  2. Na troche oleja si orestujeme nakrájaný pór, cuketu, tofu a pretlačený cesnak. Jemne osolíme, pridáme štipku kurkumy.
  3. Primiešame uvarené pšeno, pokvapkáme trochou tamari omáčky (pre staršie deti), posypeme čerstvou bylinkou. My sme použili vňaťku. 

Dobrú chuť.


Počet videní: 25