RECEPTY

Cestovinky s feniklovou omáčkou a tempehom


Deti majú veľmi radi cestoviny s omáčkami a dostanú tak poriadnu dávku zeleniny. Čerstvá bylinka by nemala chýbať na každom tanieri, nielen že sú skvelým dochucovadlom, ale majú liečivé účinky, obsahujú dôležité vitamíny, minerály, či stopové prvky. Ak bylinka deťom z nejakého dôvodu prekáža, zakonponujme ju do omáčky pred mixovaním. Tempeh je fermentovaná potravina a navyše obsahuje B12. 

  • ¼ menšej cibule
  • ½ feniklu
  • 1 mrkva
  • ¼ tempeh natur
  • ½ čl biele miso
  • Štipka riasy wakame
  • Obľúbená bylinka (vňať feniklu/petržlenu/bazalka) 
  1. Na troche sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak.
  2. Po chvíli pridáme nakrájanú zeleninu, riasu a zalejeme horúcim vývarom, rastlinným mliekom alebo vodou, tak aby bola zelenina pokrytá. Prikryjeme a dusíme 15 minút.
  3. Tempeh nakrájame na kocky a opečieme na troche oleja alebo na suchej panvici.
  4. Uvarenú zeleninu mixujeme spolu s misom na hladkú omáčku, pre menšie deti pasírujeme a varíme vo vývare bez restovania a cibule.
  5. Podávame s obľúbenou cestovinou, posypané tempehom a obľúbenou bylinkou. 

Dobrú chuť!

 


Počet videní: 15