Deti majú veľmi radi
cestoviny s omáčkami a dostanú tak poriadnu dávku zeleniny. Čerstvá
bylinka by nemala chýbať na každom tanieri, nielen že sú skvelým dochucovadlom,
ale majú liečivé účinky, obsahujú dôležité vitamíny, minerály, či stopové prvky. Ak bylinka deťom z nejakého dôvodu prekáža, zakonponujme ju do omáčky pred mixovaním. Tempeh je fermentovaná potravina a navyše obsahuje B12.
¼ menšej cibule
½ feniklu
1 mrkva
¼ tempeh natur
½ čl biele miso
Štipka riasy wakame
Obľúbená bylinka (vňať feniklu/petržlenu/bazalka)
Na troche sezamového oleja
restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak.
Po chvíli pridáme nakrájanú
zeleninu, riasu a zalejeme horúcim vývarom, rastlinným mliekom alebo
vodou, tak aby bola zelenina pokrytá. Prikryjeme a dusíme 15 minút.
Tempeh nakrájame na kocky a opečieme
na troche oleja alebo na suchej panvici.
Uvarenú zeleninu mixujeme spolu
s misom na hladkú omáčku, pre menšie deti pasírujeme a varíme vo
vývare bez restovania a cibule.
Podávame s obľúbenou
cestovinou, posypané tempehom a obľúbenou bylinkou.