RECEPTY

Vynikajúce mrkváčiky sladené sušeným ovocím


Vhodné aj pre malé deti. Prirodzene bez lepku a mliečnych výrobkov, sladené len nesírenou marhuľou, či slivkou. Miesto nezdravého cukru posypané kokosovou múkou. A zdravá dobrota je na svete.

cesto

  • 50g pohánkovej múky/alebo špaldová celozrnná
  • 50g ryžovej múky/alebo špaldová
  • 25 g kukuričný škrob/arrowroot/alebo špaldová
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva (voliteľné)
  • 125g na jemno strúhanej mrkvy
  • 75g masla alsan bio
  • štipka soli
  • trocha bio citrónovej kôry a šťavy (voliteľné)
  • 1/2čl škorice

Plnka

  • 2dc sušené nesírené marhule/slivky
  • kokosová múka na posypanie

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame dokopy a vymiesime kompaktné cesto, ak je nutné pridáme ešte trocha múky. Zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu v chladničke odpočívať.
  2. Sušené ovocie zalejeme vriacou vodou (cca 1/2dc) a necháme prikryté zapariť. Mixujeme tyčovým mixérom vo vysšej nádobe. Ak je to nutné, môžeme pridať ešte trocha vody.
  3. Pomocou potravinovej fólie vyvaľkáme cesto hrubky cca 3mm a krájame na kocky alebo iné tvary. Plníme vychladnutým lekvárom a spojíme okraje ako na fotke.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 20 minút.

Pozn. - pri bezlepkovom ceste je lepšie krájať cesto na potravinovej fólii a pomáhať lepiť okraje za pomoci fólie.


Dobrú chuť!


Počet videní: 39