RECEPTY

Špagety so zeleninovou omáčkou, bazalkou a maslovou fazuľou


Vynikajúce cestoviny aj keď sú len jemne osolené bazalka a zelenina dotvoria skvelú chuť aj pre dospeláka.

  • celozrnné špagety
  • 1/2PL panenský olivový olej
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť nakrájanej hokkaido
  • 1 menšia mrkva
  • 1PL domáceho pomodora
  • trocha soli a riasy wakame
  • rastlinné mlieko/voda na podliatie
  • 2-3 PL varenej bielej maslovej fazule
  • pár listov čerstvej bazalky
  1. Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme nakrájanú hokkaido a na tenšie plátky mrkvu, jemne osolíme, primiešame pomodoro a podlejeme rastlinným mliekom. Spolu s riasou varíme do zmäknutia. 
  3. Mixujeme tyčovým mixérom spolu s čerstvou bazalkou. Primiešame uvarenú fazuľu a podávame na špagetách.

Dobrú chuť!


Počet videní: 36