Špagety so zeleninovou omáčkou, bazalkou a maslovou fazuľou
Vynikajúce cestoviny aj keď sú len jemne osolené bazalka a zelenina dotvoria skvelú chuť aj pre dospeláka.
celozrnné špagety
1/2PL panenský olivový olej
1 malá cibuľa
1 strúčik cesnaku
hrsť nakrájanej hokkaido
1 menšia mrkva
1PL domáceho pomodora
trocha soli a riasy wakame
rastlinné mlieko/voda na podliatie
2-3 PL varenej bielej maslovej fazule
pár listov čerstvej bazalky
Cestoviny varíme podľa návodu na obale.
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme nakrájanú hokkaido a na tenšie plátky mrkvu, jemne osolíme, primiešame pomodoro a podlejeme rastlinným mliekom. Spolu s riasou varíme do zmäknutia.
Mixujeme tyčovým mixérom spolu s čerstvou bazalkou. Primiešame uvarenú fazuľu a podávame na špagetách.