RECEPTY

Detský burger


Deti majú čas ochutnať jedlá ako burger, pizza či iné obľúbené jedlá dospelákov. No tento adzuki burger nielen že je veľmi chutný, je navyše zdravý a vhodný aj pre menšie detičky. My sme si k tomu dali naše obľúbené našľahané polentové pyré s bylinkovým maslom a kapustový šalát. A tanier bol za chvíľu prázdny.

  • 2 dc varenej adzuki (najlepšie s kúskom riasy kombu)
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 strúhaná mrkva na jemno
  • 3PL bezlepkové ovsené vločky
  • 1 čl mletej rasce
  • 1/2 čl mletej papriky (voliteľné)
  • 1/2 čl nori vločiek
  • 1/2 čl obľúbená bylinka ( dali sme polievkové korenie Sonnentor)
  • trocha himalájskej soli
  • sezamový olej
  • Obalovanie: 2PL ryžová múka, 2PL polenta
  1. Adzuki môžeme uvariť vo väčšom množstve, podľa návodu a nespotrebované množstvo uskladníme v chladničke, kde vydrží pár dní. Môžeme z nej uvariť polievku, guláš, rizoto, či omáčku alebo iné detské recepty. Odoberieme si uvarenú fazuľu a dôkladne popučíme vidličkou.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na troške oleja restujeme do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, strúhanú mrkvu, rascu a soľ, chvíľu ešte restujeme. Primiešame k adzuki.
  3. Pridáme ovsené vločky, nori vločky, mletú papriku, bylinky a polovicu zmesi na obaľovanie. Zmes dobre premiešame a rukami tvarujeme 2 burgre. Necháme odležať najlepšie v chladničke cca 20 minút. Jeden burger pre dieťa, druhý pre mamu ochutíme trochou tamari omáčky a trochou čilli.
  4. Obalíme v zmesi a na kvalitnej panvici s trochou oleja pečieme do zlatista z oboch strán. Alebo pečieme v rozohriatej rúre cca 20 minút na 180 stupňov.
  5. K burgru sme si dali polentovú kašu a kapustový šalát s paprikou ochutený trochou olivového oleja a umeoctu.

Polentové pyré - 1diel polenty, 3diely rastlinného mlieka (ďalšie mlieko na našľahanie), štipka soli a riasy arame, varíme 20 minút. Necháme vychladnúť, pred podávaním znova zahrejeme s trochou mlieka a ručne metličkou vymiešame. Množstvo mlieka závisí podľa toho ako krémovú polentu si želáte dosiahnuť. Polejeme bylinkovým olejom alebo maslom alsan bio, ktorý jemne zahrejeme s trochou cesnaku a obľúbenej bylinky, my sme použili petržlenovú vňať a pažítku.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15