Tento tanier je veľmi chutný a obľúbený obed či večera aj pre nás dospelých. Strukoviny si varíme vo väčších množstvách, nespotrebované množstvo uskladníme v chladničke, kde vydržia pár dní. Je úžasne ak deti naučíme jesť všetky obilniny, strukoviny a všetku zeleninu už odmalička. Spraví sa u nich návyk a zdravá strava bude pre nich samozrejmosťou.
1čl kuzu/arrowroot zmiešaná s trochou vody na zahustenie
1PL amarantu
1/2 dc ryže basmati
kvasená kapusta/ pickles na podávanie
Adzuki je dobré predmáčať na pár hodín alebo cez noc, varíme najlepšie s kúskom riasy kombu, v tlakovom hrnci je za 20-25 minút uvarená.
Amarant varíme v 3 násobku vody 10 minút, potom primiešame prepláchnutú ryžu s 1,5 násobkom horúcej vody a varíme ďalších 10 minút, pod pokrievkou necháme pár minút ešte dôjsť.
Na troche sezamového oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, rascu a nastrúhanú mrkvu na hrubom strúhadle. Jemne osolíme a pridáme sušenú bylinku.
Prilejeme adzuki aj s vodou v ktorej sa varila a dusíme cca 10 minút spolu so sedanom.
Zahustíme s trochou kuzu a necháme ešte minútu povariť.