RECEPTY

Pšenový kopček


Vynikajúce a veľmi zdravé pšenoto s červenou šošovicou, koreňovou zeleninou a kvasenou kapustou nás v chladných mesiacoch krásne zahreje a doplní telu množstvo vitamínov. Ak svoje telo v zime zahrievame a v lete ochladzujeme vhodnou stravou, choroby s nami len tak ľahko nezatočia. A navyše nám veľmi chutilo.

  • 1/2 PL sezamového oleja
  • 1/2 dc pšena
  • 1/2 dc červená šošovica
  • cca 1/2 dc na drobno nakrájanej mrkvy a paštrňáku
  • 1-2 listy pak choi (druh čínskej kapusty)
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • dochutenie: himalájska soľ, rasca, kurkuma (po troške)
  • čerstvá petržlenová vňať 
  1. Pšeno sparíme 3x vriacou vodou a varíme v 2,5 násobku filtrovanej vody so štipkou soli a trochou riasy arame cca 20 minút.
  2. Šošovicu prepláchneme a varíme vo filtrovanej vode najlepšie s kúskom riasy kombu cca 10-15 minút.
  3. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu s kurkumou a nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a listy pak choi. Osolíme a zalejeme trochou vody, dusíme prikryté cca 10 minút. 
  4. Primiešame na drobno nasekanú petržlenovú vňať, varené pšeno spolu so šošovicou. Preložíme do misky alebo obľúbenej formičky a po pár minútach preklopíme na tanier.
  5. Podávame s kvasenou kapustou alebo obľúbeným pickles.

Dobrú chuť!


Počet videní: 16