Tekvicová ryža, grilované tofu, parená brokolica, čerstvý špenát preliate mandľovým maslom. Zdravé, sýte, komplexné jedlo v kombinácii obilniny, bielkoviny a zeleniny. Zdravé tuky zastúpené naším obľúbeným mandľovým maslom. A tanier bol po chvíli prázdny.
- ½dc ryže basmati
- cca hrsť nakrájanej hokaido
- ½ menšej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- kúsok riasy wakame
- ochutenie: štipka himalájskej soli, rasce
- 3-4 ružičky brokolice
- 3-4 plátky organické tofu natur
- mandľové maslo na poliatie
- Ryžu varíme v 1,5 násobku vody so štipkou soli 10 minút.
- Na troche sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu a cesnak na drobno, pridáme nakrájanú tekvicu aj so šupkou, pridáme rascu, štipku soli a zalejeme trochou filtrovanej vody, vývarom alebo domácim obilninovým mliekom a varíme do zmäknutia s kúskom riasy wakame. Hotovú zmes rozmixujeme alebo prepasírujeme. Premiešame s ryžou.
- Brokolicu umyjeme a paríme cca 10 minút
- Tofu nakrájame a na troche sezamového oleja restujeme z oboch strán. Môžeme ochutiť pár kvapkami tamari omáčky pre staršie deti.
- Na tanier ukladáme tekvicovú ryžu, grilované tofu, parenú brokolicu, posypeme špenátom a pokvapkáme mandľovým maslom.
Počet videní: 130
