RECEPTY

Detský bowl


Tekvicová ryža, grilované tofu, parená brokolica, čerstvý špenát preliate mandľovým maslom. Zdravé, sýte, komplexné jedlo v kombinácii obilniny, bielkoviny a zeleniny. Zdravé tuky zastúpené naším obľúbeným mandľovým maslom. A tanier bol po chvíli prázdny.

  • ½dc ryže basmati 
  • cca hrsť nakrájanej hokaido
  • ½ menšej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • kúsok riasy wakame
  • ochutenie: štipka himalájskej soli, rasce
  • 3-4 ružičky brokolice
  • 3-4 plátky organické tofu natur
  • mandľové maslo na poliatie
  1. Ryžu varíme v 1,5 násobku vody so štipkou soli 10 minút.
  2. Na troche sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu a cesnak na drobno, pridáme nakrájanú tekvicu aj so šupkou, pridáme rascu, štipku soli a zalejeme trochou filtrovanej vody, vývarom alebo domácim obilninovým mliekom a varíme do zmäknutia s kúskom riasy wakame. Hotovú zmes rozmixujeme alebo prepasírujeme. Premiešame s ryžou.
  3. Brokolicu umyjeme a paríme cca 10 minút
  4. Tofu nakrájame a na troche sezamového oleja restujeme z oboch strán. Môžeme ochutiť pár kvapkami tamari omáčky pre staršie deti.
  5. Na tanier ukladáme tekvicovú ryžu, grilované tofu, parenú brokolicu, posypeme špenátom a pokvapkáme mandľovým maslom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 130