Veľmi jednoduché palacinky bez oleja, vajec, cukru, mlieka a múky. Vhodné aj pre malé detičky. Naplnené lieskovoorieškovým maslom osladeným datľovým sirupom a čerstvými broskyňami. Skutočne vynikajúca kombinácia.
2dc pohánkovej múky
1½ dc filtrovanej vody alebo podľa potreby
štipka škorice
1čl lieskoorieškové maslo
Plnka
3PL lieskovoorieškové maslo
2PL datľový sirup
štipka škorica
Sezónne ovocie (použili sme ploché broskyne)
Cesto vytvoríme veľmi jednoducho pomocou tyčového mixéra zmiešaním všetkých ingrediencií hustejšej konzistencie a pečieme na kvalitnej panvici bez oleja. Počkáme kým sa palacinka poriadne zatiahne a až potom ju opatrne obracačkou poodliepame a otočíme na druhú stranu dopiecť. Po upečení bude pevná a chrumkavá ale po chvíľke zmäkne a dá sa rolovať ako klasická palacinka.
Lieskovoorieškové maslo zmiešame so sirupom, štipkou škorice a vymiešame na hladký natierateľný krém. Ak je to nutné použite trocha filtrovanej vody na zriedenie.
Z ovocia sme použili ploché broskyne, sú veľmi sladučké, mäkké a šťavnaté.
Palacinku potrieme orieškovým krémom, poukladáme nakrájané na kocky alebo plátky ovocie a rolujeme.