RECEPTY

Pohánkové palacinky s lieskovoorieškovým krémom


Veľmi jednoduché palacinky bez oleja, vajec, cukru, mlieka a múky. Vhodné aj pre malé detičky. Naplnené lieskovoorieškovým maslom osladeným datľovým sirupom a čerstvými broskyňami. Skutočne vynikajúca kombinácia. 

  • 2dc pohánkovej múky
  • 1½ dc filtrovanej vody alebo podľa potreby
  • štipka škorice
  • 1čl lieskoorieškové maslo

Plnka

  • 3PL lieskovoorieškové maslo
  • 2PL datľový sirup
  • štipka škorica
  • Sezónne ovocie (použili sme ploché broskyne)


  1. Cesto vytvoríme veľmi jednoducho pomocou tyčového mixéra zmiešaním všetkých ingrediencií hustejšej konzistencie a pečieme na kvalitnej panvici bez oleja. Počkáme kým sa palacinka poriadne zatiahne a až potom ju opatrne obracačkou poodliepame a otočíme na druhú stranu dopiecť. Po upečení bude pevná a chrumkavá ale po chvíľke zmäkne a dá sa rolovať ako klasická palacinka.
  2. Lieskovoorieškové maslo zmiešame so sirupom, štipkou škorice a vymiešame na hladký natierateľný krém. Ak je to nutné použite trocha filtrovanej vody na zriedenie.
  3. Z ovocia sme použili ploché broskyne, sú veľmi sladučké, mäkké a šťavnaté.
  4. Palacinku potrieme orieškovým krémom, poukladáme nakrájané na kocky alebo plátky ovocie a rolujeme.


Dobrú chuť!


Počet videní: 13