RECEPTY

Grilovaný seitan na brokolicovej omáčke s quinoou


U nás veľmi obľúbený obed alebo večera, pri bezlepkovej verzii stačí zameniť seitan za prírodné organické tofu alebo tempeh. Brokolicová omáčka ochutená bielou sladkou miso pastou je skutočne lahodná.

  • plátok bio seitanu
  • 3-4 ružičky brokolice
  • 3cm póru alebo kúsok cibule
  • strúčik cesnaku
  • štipka himalájskej soli, rasca 
  • kúsok bieleho misa (odporúčam Makura)
  • ½ dc quinoi (varenej s kúskom riasy arame)
  1. Najskôr si prepláchneme quinou 3x vriacou vodou a varíme v 1 dc filtrovanej vody so štipkou soli a riasy arame 15 minút. Necháme dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút.
  2. Na troške sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu alebo pór, cesnak. Pridáme rascu a brokolicu, štipku soli. Zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou aby bola brokolica ponorená a varíme 10 minút. Pridáme miso a rozmixujeme.
  3. Seitan grilujeme z oboch strán na kvapke sezamového oleja.
  4. Podávame s čerstvým sezónnym šalátom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 11