U nás veľmi obľúbený obed alebo večera, pri bezlepkovej verzii stačí zameniť seitan za prírodné organické tofu alebo tempeh. Brokolicová omáčka ochutená bielou sladkou miso pastou je skutočne lahodná.
plátok bio seitanu
3-4 ružičky brokolice
3cm póru alebo kúsok cibule
strúčik cesnaku
štipka himalájskej soli, rasca
kúsok bieleho misa (odporúčam Makura)
½ dc quinoi (varenej s kúskom riasy arame)
Najskôr si prepláchneme quinou 3x vriacou vodou a varíme v 1 dc filtrovanej vody so štipkou soli a riasy arame 15 minút. Necháme dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút.
Na troške sezamového oleja restujeme nakrájanú cibuľu alebo pór, cesnak. Pridáme rascu a brokolicu, štipku soli. Zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou aby bola brokolica ponorená a varíme 10 minút. Pridáme miso a rozmixujeme.
Seitan grilujeme z oboch strán na kvapke sezamového oleja.