RECEPTY

Letné patizónové cestoviny


Patizón je veľmi zdravá letná zelenina vhodná aj pre malé deti. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov a stopových prvkov, poriadnu dávku betakaroténu, podporuje trávenie a imunitu. Škoda by bola ho nezaradiť do jedálnička pre zdravo sa stravujúce detičky.

  • ½ PL sezamový olej
  • kúsok patizónu
  • 1 menšia letná mrkva
  • ½ cibule
  • strúčik cesnaku
  • štipka himalájskej soli a rasce
  • 1PL mandľového jogurtu/ sójový
  • pár kúskov tempehu natur
  • petržlenová vňať na posypanie
  • detské ryžové cestoviny
  1. Na oleji restujeme cibuľu, pridáme nasekaný cesnak, ošúpaný a nakrájaný patizón, nastrúhanú mrkvu. Osolíme a pridáme rascu, premiešame a podlejeme trochou filtrovanej vody, dusíme do zmäknutia.
  2. Mixujeme tyčovým mixérom na hladkú omáčku, primiešame mandľový jogurt.
  3. Tempeh grilujeme na suchej panvici.
  4. Cestoviny prelejeme omáčkou, posypeme čerstvou vňaťou a grilovaným tempehom.
  5. Podávame so sezónnym šalátom a obľúbenou čerstvou zeleninou jemne ochutenou pár kvapkami panenského olivového alebo avokadového oleja s pár kvapkami umeoctu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 14