RECEPTY

Guličkové cirokoto


Guličkové preto, lebo máme v jedle rovno 3 druhy, hrášok, cícer a cirok a to sa nám veľmi páči :) Cirok je protizápalový, pôsobí v našom tele ako antioxidant, bojuje proti rakovine, vysokému cholesterolu, cukrovke a okrem iného jeho chuť je veľmi neutrálna. Ak si zvolíte cirok na raňajky, odoberte na rizoto a obed či večera je raz dva hotová.

  • ½ dc ciroku
  • ½ PL sezamový olej
  • kúsok bielej kapusty
  • 2PL zelený hrášok
  • 2PL varený cícer/tofu/tempeh/seitan
  • kúsok cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ PL tahini
  • dochutenie: himalájska soľ, tamari
  1. Prepláchnutý cirok varíme v 3 násobnom množstve filtrovanej vody alebo vývare, najlepšie so štipkou riasy arame a soli cca 40 minút alebo v tlakovom hrnci 20 minút.
  2. Na oleji restujeme do zlatohneda nakrájanú na pásiky cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a na menšie pásiky nakrájanú kapustu. Osolíme a chvíľu restujeme.
  3. Hrášok naparíme alebo povaríme cca 5 minút a pridáme spolu s cícerom aj s trochou vody, v ktorej sa varil ku kapuste a necháme chvíľu prikryté podusiť.
  4. Keď sa voda odparí primiešame tahini a uvarený cirok. Ochutíme tamari omáčkou.
  5.  V tanieri posypeme pažítkou alebo jarnou cibuľkou, podávame so sezónnym šalátom alebo obľúbenou zeleninou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15