RECEPTY

Cícerový guláš a teffovými haluškami


U nás jeden z najobľúbenejších detských gulášov. Ako prílohu si môžete zvoliť varené pšeno alebo ryžu.

CÍCEROVÝ GUĽÁŠ

• 1PL sezamový olej

• ½ cibuľa

• 2 strúčiky cesnaku

• 2 ks mrkvy

• 1 menšia cuketa

• 2dc uvareného cíceru s kúskom riasy kombu 

• 1 bobkový list

• trocha himalájskej soli

• ½ čl  mahá korenie (zmes rasce, horčice a koriandru) 

• dochutenie: tamari











TEFFOVÉ HALUŠKY

• 2dc teffovej múky

• 1,5dc filtrovanej vody

• Voliteľné: štipka himalájskej soli, kurkuma, nori vločky

  1. Ak nemáme doma uvarený cícer z predošlých dní, tak začneme večer s prípravou, namočíme najlepšie cez noc a varíme v tlakovom hrnci s riasou kombu približne 20 minút.
  2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak.
  3. Na drobno nakrájame mrkvu a cuketu, pridáme do hrnca. 
  4. Pridáme soľ, bobkový list a maha korenie, ak nemáme, postačí rasca a sušené koriandrové listy, dodajú jedlu veľmi dobrú chuť.
  5. Nakoniec prisypeme cícer aj s trochou vody, v ktorej sa varil. Spolu dusíme približne 30 minút. Dochutíme tamari omáčkou, zahustíme v prípade potreby krátkym mixovaním v strede hrnca alebo použijeme na zahustenie pre deti trocha kuzu zmiešaného vo vode.


  1. Všetko spolu vymiešame na hustejšie cestíčko a hádžeme do vriacej vody cez haluškár. Keď vyplávu na povrch, chvíľku ešte povaríme ako pri klasických haluškách, scedíme a podávame. Ak sa nám zvýšia aj na ďalší deň, výborné je ich ohriať na panvici na troške oleja a mierne opiecť.


Dobrú chuť!


Počet videní: 52