RECEPTY

Quinoto s brokolicou a tempehom


Rýchla a chutná večera, zasýti na celú noc a predsa ľahko stráviteľné. Obilninu si uvaríme na raňajky vo väčšom množstve, skrátime tak čas strávený v kuchyni a ostane nám viac času na hranie.  Je dobré, ak naučíme deti odmalička správnym stravovacím návykom. Záleží na nás rodičoch, čo deťom chutí. 

• sezamový olej

• 5cm póru

• 1 strúčik cesnaku

• Pár ružičiek brokolice

• ¼ tempehu natur

• 0,5 dc quinoa

• Voliteľné: kúsok riasy arame, sezam alebo mandľové lupienky

• Dochutenie: himalájska soľ, kurkuma, rímska rasca

• Posypanie : obľúbená bylinka, čerstvá zelenina


1. Quinou prepláchneme vriacou vodou, aby sa zbavila horkosti a varíme 2 násobnom množstve vody so štipkou soli a kúskom riasy arame približne 15 minút.

2. Brokolicu naparíme alebo uvaríme vo vode približne 5-10 minút.

3. Na troche oleja restujeme nakrájaný pór, cesnak, tempeh. Jemne osolíme, pridáme štipku kurkumy a rasce.

4. Podlejeme troškou vývaru alebo vody a chvíľku podusíme.

5. Primiešame brokolicu a uvarenú quinou, posypeme čerstvou bylinkou. My sme použili pažítku. Môžeme posypať mandľovými lupienkami alebo sezamom opraženým na suchej panvici. Podávame s obľúbenou čerstvou zeleninou.



Dobrú chuť!


Počet videní: 103