Rýchla a chutná večera, zasýti na celú noc a predsa ľahko stráviteľné. Obilninu si uvaríme na raňajky vo väčšom množstve, skrátime tak čas strávený v kuchyni a ostane nám viac času na hranie. Je dobré, ak naučíme deti odmalička správnym stravovacím návykom. Záleží na nás rodičoch, čo deťom chutí.
• sezamový olej
• 5cm póru
• 1 strúčik cesnaku
• Pár ružičiek brokolice
• ¼ tempehu natur
• 0,5 dc quinoa
• Voliteľné: kúsok riasy arame, sezam alebo mandľové lupienky
• Dochutenie: himalájska soľ, kurkuma, rímska rasca
• Posypanie : obľúbená bylinka, čerstvá zelenina
1. Quinou prepláchneme vriacou vodou, aby sa zbavila horkosti a varíme 2 násobnom množstve vody so štipkou soli a kúskom riasy arame približne 15 minút.
2. Brokolicu naparíme alebo uvaríme vo vode približne 5-10 minút.
3. Na troche oleja restujeme nakrájaný pór, cesnak, tempeh. Jemne osolíme, pridáme štipku kurkumy a rasce.
4. Podlejeme troškou vývaru alebo vody a chvíľku podusíme.
5. Primiešame brokolicu a uvarenú quinou, posypeme čerstvou bylinkou. My sme použili pažítku. Môžeme posypať mandľovými lupienkami alebo sezamom opraženým na suchej panvici. Podávame s obľúbenou čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!