RECEPTY

Quinoto s adzuki a kukuricou


Strukovinu si varíme vo väčších množstvách, šetrí to čas, stačí, ak uvarenú strukovinu preložíme do zaváracích fliaš, zatvoríme a necháme vychladnúť. Uskladníme v chladničke, vydrží týždeň. Quinoto odporúčam uvariť aj pre seba, je výborné, stačí viacej dochutiť, my si pridáme grilovanú cuketu, viacej soli, štipku čilli a tamari omáčky. Výborná je k tomu ako príloha kvasená kapusta alebo rukolový šalát. A máte super zdravú a chutnú večeru pre celú rodinu.

  • 1dc quinoa
  • 2dc zeleninový vývar/filtrovaná voda
  • 1 mrkva
  • 1cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1dc varená adzuki
  • 1dc kukurica mrazená/sterilizovaná bez cukru
  • dochutenie: himalájska soľ, rasca, sušené listy koriandra
  1. Quinou prepláchneme vriacou vodou, necháme odkvapkať, môžeme opražiť na suchej panvici, zalejeme vývarom a varíme 15 minút so štipkou soli a štipkou riasy arame.
  2. Na troche sezamového oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na hrubo nastrúhanú mrkvu, rascu a jemne osolíme. Po chvíli pridáme uvarenú quinou s kukuricou a trocha koriandra. Môžeme podliať trochou vývaru alebo vody a nechať pod pokrievkou chvíľu dusiť.
  3. Primiešame quinou, podávame s pickles alebo čerstvou zeleninou, v našom prípade s uhorkou a mikrobylinkami - rukola a reďkovka.

Dobrú chuť!


Počet videní: 10