Strukovinu si varíme vo väčších množstvách, šetrí to čas, stačí, ak uvarenú strukovinu preložíme do zaváracích fliaš, zatvoríme a necháme vychladnúť. Uskladníme v chladničke, vydrží týždeň. Quinoto odporúčam uvariť aj pre seba, je výborné, stačí viacej dochutiť, my si pridáme grilovanú cuketu, viacej soli, štipku čilli a tamari omáčky. Výborná je k tomu ako príloha kvasená kapusta alebo rukolový šalát. A máte super zdravú a chutnú večeru pre celú rodinu.
1dc quinoa
2dc zeleninový vývar/filtrovaná voda
1 mrkva
1cibuľa
1 strúčik cesnaku
1dc varená adzuki
1dc kukurica mrazená/sterilizovaná bez cukru
dochutenie: himalájska soľ, rasca, sušené listy koriandra
Quinou prepláchneme vriacou vodou, necháme odkvapkať, môžeme opražiť na suchej panvici, zalejeme vývarom a varíme 15 minút so štipkou soli a štipkou riasy arame.
Na troche sezamového oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na hrubo nastrúhanú mrkvu, rascu a jemne osolíme. Po chvíli pridáme uvarenú quinou s kukuricou a trocha koriandra. Môžeme podliať trochou vývaru alebo vody a nechať pod pokrievkou chvíľu dusiť.
Primiešame quinou, podávame s pickles alebo čerstvou zeleninou, v našom prípade s uhorkou a mikrobylinkami - rukola a reďkovka.