RECEPTY

Muffiny


Bezlekpové, bezlaktozové, bez oleja a samozrejme bez cukru. Zdravé maškrtenie pre malých aj veľkých zdravopapkáčov.

  • 1 stredne zrelý banán (100g)
  • 0,625dc ryžový sirup/datľový sirup
  • 1,25 dc mandľové mlieko
  • 1čl jablkový ocot/citrónová šťava
  • 3PL mandľové maslo
  • štipka soli, vanilky
  • 1/2 čl škorice
  • 1,65dc bezlepková ovsená múka
  • 1/2 čl sóda bikarbóna
  • 2 čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • voliteľné: 1,25 dc čučoriedky/domáce čokoládové kúsky
  • kokosová múka na posypanie miesto cukru
  1. Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plech na muffiny vyložíme papierovými košíkmi alebo použijeme silikónovú formu. Z množstva nám vyjde 6 muffinov.
  2. Vo väčšej mise vidličkou dobre roztlačíme banán, pridáme sladidlo, mandľové maslo.
  3. Mlieko zmiešame s jablkovým octom a necháme chvíľu odstáť, kým nevznikne cmar, pridáme k banánovej zmesi.
  4. Primiešame preosiatu múku s kypridlami a dobre vymiešame, necháme 5 minút odstáť, cesto mierne zhustne.
  5. Do cesta môžeme zamiešať čučoriedky alebo čokoládové kúsky.

Dobrú chuť!


Počet videní: 13