RECEPTY

Špargľová krémová


Lahodná polievka pre detské brušká. Ak nie je práve sezóna špargle, môžeme polievku pripraviť napríklad aj z brokolice.

  • 1 čl olivový olej
  • ½ balenia zelenej špargle
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zeleninový vývar na zaliatie
  • 1 čl mandľové maslo
  • čerstvá petržlenová vňať/bazalka
  • kúsok riasy wakame
  • dochutenie: himalájska soľ, umepasta alebo umeocot
  • voliteľné: pokvapkať ľanovým olejom
  1. Na troche olivového oleja restujeme nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak. Pridáme nakrájanú špargľu, ktorú sme predtým dobre umyli a odstránili drevnaté konce.
  2. Zalejeme vývarom, tak aby bolo špargľa ponorená, varíme spolu s riasou kombu a trochou soli cca10 minút.
  3. Pridáme bylinku podľa výberu, umepastu a mandľové maslo, mixujeme na hladký krém.
  4. Polievku môžeme pokvapkať ľanovým olejom a podávame s kváskovými krutónmi. (môžeme použiť bezlepkové)

Dobrú chuť!


Počet videní: 7