Lahodná polievka pre detské brušká. Ak nie je práve sezóna špargle, môžeme polievku pripraviť napríklad aj z brokolice.
- 1 čl olivový olej
- ½ balenia zelenej špargle
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- zeleninový vývar na zaliatie
- 1 čl mandľové maslo
- čerstvá petržlenová vňať/bazalka
- kúsok riasy wakame
- dochutenie: himalájska soľ, umepasta alebo umeocot
- voliteľné: pokvapkať ľanovým olejom
- Na troche olivového oleja restujeme nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak. Pridáme nakrájanú špargľu, ktorú sme predtým dobre umyli a odstránili drevnaté konce.
- Zalejeme vývarom, tak aby bolo špargľa ponorená, varíme spolu s riasou kombu a trochou soli cca10 minút.
- Pridáme bylinku podľa výberu, umepastu a mandľové maslo, mixujeme na hladký krém.
- Polievku môžeme pokvapkať ľanovým olejom a podávame s kváskovými krutónmi. (môžeme použiť bezlepkové)
Počet videní: 67
