Výborný, zdravý, komplexný obed pre detské brušká z obilniny, zeleniny a strukoviny. Zvykneme variť vo väčšom množstve a mame obed aj pre seba. Dospelú verziu doplníme o červenú papriku, pomodoro a ku koreninám pridáme chilli a údenú papriku. Niečo na spôsob chilli sin carne.
2dc adzuki (s trochou riasy Kombu)
3 mrkvy
2dc kukurica čerstvá/mrazená/sterilizovaná bez cukru
Adzuki na noc namočíme do vody a varíme ráno s kúskom riasy Kombu do zmäknutia, v tlakovom hrnci 15 minút.
Na troche sezamového oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, pridáme po štipke soli, rímskej rasce a mletej papriky, keďže varíme pre deti.
Podlejeme vývarom, pridáme bobkové listy uvarenú adzuki a kukuricu. Varíme 20 minút alebo pokým mrkva nebude mäkká.
Zmes zahustíme troškou kuzu zmiešaného vo vode. Necháme povariť 1-2 minúty, na záver dochutíme trochou umepasty.
Podávame s varenou quinoou. (Quinou prepláchneme vriacou vodou a varíme 1diel quinoi na 2 diely vývaru alebo vody so štipkou riasy arame a himalájskej soli 15 minút, necháme dôjsť pod pokrievkou ešte 5 minút.)
Tanier posypeme čerstvou koriandrovou vňaťou, doplníme o avokádo, baby špenát alebo poľníček.
Pozn. : miesto quinoi môžeme použiť pšeno alebo ryžu.