RECEPTY

Adzuki stew pre deti s quinoou


Výborný, zdravý, komplexný obed pre detské brušká z obilniny, zeleniny a strukoviny. Zvykneme variť vo väčšom množstve a mame obed aj pre seba. Dospelú verziu doplníme o červenú papriku, pomodoro a ku koreninám pridáme chilli a údenú papriku. Niečo na spôsob chilli sin carne. 

  • 2dc adzuki (s trochou riasy Kombu)
  • 3 mrkvy
  • 2dc kukurica čerstvá/mrazená/sterilizovaná bez cukru
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • zeleninový vývar na podliatie
  • kuzu na zahustenie/arrowroot/kukuričný škrob 
  • koreniny: rímska rasca, mletá červená paprika, himalájska soľ, 2 bobkové listy
  • dochutenie: umepasta/umeocot, čerstvý koriander
  1. Adzuki na noc namočíme do vody a varíme ráno s kúskom riasy Kombu do zmäknutia, v tlakovom hrnci 15 minút.
  2. Na troche sezamového oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, pridáme po štipke soli, rímskej rasce a mletej papriky, keďže varíme pre deti.
  3. Podlejeme vývarom, pridáme bobkové listy uvarenú adzuki a kukuricu. Varíme 20 minút alebo pokým mrkva nebude mäkká.
  4. Zmes zahustíme troškou kuzu zmiešaného vo vode. Necháme povariť 1-2 minúty, na záver dochutíme trochou umepasty.
  5. Podávame s varenou quinoou. (Quinou prepláchneme vriacou vodou a varíme 1diel quinoi na 2 diely vývaru alebo vody so štipkou riasy arame a himalájskej soli 15 minút, necháme dôjsť pod pokrievkou ešte 5 minút.)
  6. Tanier posypeme čerstvou koriandrovou vňaťou, doplníme o avokádo, baby špenát alebo poľníček.

Pozn. : miesto quinoi môžeme použiť pšeno alebo ryžu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 8