Najčastejšia večera u nás je rizoto z rôznych obilnín. Obilniny varíme vo väčšom množstve ráno alebo na obed a máme rýchlu, zdravú a chutnú večeru pre celú rodinu. Ak vymeníme seitan za prírodný tempeh alebo biele tofu bez GMO máme bezlepkové jedlo.
- 3PL quinoa
- 5cm pór
- 2PL fazuľové lusky/hrášok
- ¼ menšia cuketa
- ¼ seitan špeciál
- dochutenie: štipka himalájskej soli a kurkumy
- posypanie: pažítka, čerstvá uhorka, baby špenát/poľníček
- Quinou prepláchneme 3x vriacou vodou aby sme ju zbavili horkosti a varíme v dvojnásobnom množstve vody alebo vývaru so štipkou soli a štipkou riasy arame 15 minút, kým nevstrebe všetku tekutinu. Necháme pod pokrievkou 5 minút dôjsť.
- Na troche slnečnicového oleja restujeme nakrájaný pór, cuketu a seitan, primiešame hrášok. Dochutíme soľou a kurkumou. Restujeme do zmäknutia zeleniny, môžeme podliať trochou vývaru a chvíľu podusiť pod pokrievkou.
- Primiešame uvarenú quinou a podávame posypané pažítkou. Tanier doplníme o obľúbenú čerstvú zeleninu.
Počet videní: 28
