RECEPTY

Quinoto so seitanom


Najčastejšia večera u nás je rizoto z rôznych obilnín. Obilniny varíme vo väčšom množstve ráno alebo na obed a máme rýchlu, zdravú a chutnú večeru pre celú rodinu. Ak vymeníme seitan za prírodný tempeh alebo biele tofu bez GMO máme bezlepkové jedlo.

  • 3PL quinoa
  • 5cm pór
  • 2PL fazuľové lusky/hrášok
  • ¼ menšia cuketa
  • ¼ seitan špeciál
  • dochutenie: štipka himalájskej soli a kurkumy
  • posypanie: pažítka, čerstvá uhorka, baby špenát/poľníček
  1. Quinou prepláchneme 3x vriacou vodou aby sme ju zbavili horkosti a varíme v dvojnásobnom množstve vody alebo vývaru so štipkou soli a štipkou riasy arame 15 minút, kým nevstrebe všetku tekutinu. Necháme pod pokrievkou 5 minút dôjsť.
  2. Na troche slnečnicového oleja restujeme nakrájaný pór, cuketu a seitan, primiešame hrášok. Dochutíme soľou a kurkumou. Restujeme do zmäknutia zeleniny, môžeme podliať trochou vývaru a chvíľu podusiť pod pokrievkou.
  3. Primiešame uvarenú quinou a podávame posypané pažítkou. Tanier doplníme o obľúbenú čerstvú zeleninu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 10