Číre polievky sú u nás najobľúbenejšie a hlavne, ak v nich hľadáme písmenka, či hviezdičky. Sušené listy koriandru chutia aj ich odporcom a dodajú veľmi zaujímavú chuť každému jedlu, určite sa ich oplatí vyskúšať. My sme zas všetci milovníci aj čerstvého, kvôli jeho jemnosti a sviežosti, čo jedlám dodá. A to nehovoriac o jeho super benefitoch na naše zdravie. Na bylinky nezabúdame pri každom jedle už od mala, veď v detstve si budujeme správne stravovacie návyky.
• Sezamový olej
• ½ cibule alebo póru
• ¼ bielej kapusty
• 3 mrkvičky
• ½ karfiolu aj s peknými listami
• 2cm riasy Wakame
• Vývar alebo voda na zaliatie
• Ryžové cestoviny do polievky
• Štipka himalájskej soli a rasce
• Dochutenie: sušený alebo čerstvý koriander, štipka umeoctu
1. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
2. Pridáme na drobno nakrájanú kapustu, mrkvu na kolieska, rozobratý karfiol so spodnými listami na menšie kúsky.
3. Chvíľu restujeme, pridáme rascu.
4. Zalejeme horúcim vývarom alebo vodou s riasou wakame, varíme do zmäknutia zeleniny. V tlakovom hrnci 12 až 15 minút.
5. Polievku ochutíme koriandrovými listami a umeoctom.
6. Podávame s uvarenou obľúbenou cestovinou podľa návodu.
Dobrú chuť!