Číre polievku sú u nás najobľúbenejšie a táto je asi jedna z naj.
- 2dc hrnček cíceru ( s trochou riasy kombu)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1-2 mrkva
- 1-2 stopky zeleru
- 1PL mahá korenie
- 1čl mletá paprika (kajanská pre pikantnú verziu)
- 2 bobkové listy
- himalájska soľ, petržlenová vňať na posypanie
- Na sezamovom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, mahá korenie, mletú papriku, pridáme cícer, ktorý sme nechali namočený vo vode najlepšie cez noc. Dolejeme filtrovanú vodu alebo vývar podľa potreby (ako hustú polievku si želáme)
- Varíme s trochou riasy kombu a bobkovými listami v tlakovom hrnci cca 20 minút.
- Po dovarení osolíme podľa chuti a povaríme aspoň 10 minút, aby sa soľ stihla rozpustiť a nezaťažila ľadviny. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.
Počet videní: 52
