RECEPTY

Najlepšia vegan kapustnica


Táto kapustnica môže hrdo konkurovať tej mäsovej. Je veľmi chutná a pri tom zdravá. J

  • 2PL sezamového oleja
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ kg domácej kyslej kapusty
  • Balenie údeného tempehu
  • ½ balenia bezlepkovej pikantnej klobane
  • Veľká hrsť sušených dubákov
  • 1čl mletá paprika
  • 1PL mahá korenie
  • Himalájska soľ podľa chuti
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný cesnak, klobaňu rozmrvenú v rukách, mahá korenie, mletú papriku, dubáky, ktoré sme pred tým namočili vo vode, kapustu, chvíľu spolu všetko opražíme.
  2. Zalejeme filtrovanou vodou, tak aby bola kapusta ponorená alebo podľa toho ako hustú polievku si želáme. Osolíme podľa chuti a varíme aspoň 30 minút alebo až hodinu. (čím dlhšie, tým bude lepšia)
  3. Tempeh nakrájame na drobné kocky a restujeme na sezamovom oleji do chrumkava. Ku koncu varenia pridáme do kapustnice.
  4. Môžeme posypať pažítkou alebo jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 72