Táto kapustnica môže hrdo konkurovať tej mäsovej. Je veľmi
chutná a pri tom zdravá. J
2PL sezamového oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
½ kg domácej kyslej kapusty
Balenie údeného tempehu
½ balenia bezlepkovej pikantnej klobane
Veľká hrsť sušených dubákov
1čl mletá paprika
1PL mahá korenie
Himalájska soľ podľa chuti
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita,
pridáme nakrájaný cesnak, klobaňu rozmrvenú v rukách, mahá korenie, mletú
papriku, dubáky, ktoré sme pred tým namočili vo vode, kapustu, chvíľu spolu
všetko opražíme.
Zalejeme filtrovanou vodou, tak aby bola kapusta ponorená
alebo podľa toho ako hustú polievku si želáme. Osolíme podľa chuti a varíme
aspoň 30 minút alebo až hodinu. (čím dlhšie, tým bude lepšia)
Tempeh nakrájame na drobné kocky a restujeme na
sezamovom oleji do chrumkava. Ku koncu varenia pridáme do kapustnice.