RECEPTY

Krémová adzuki polievka s bielym misom


Veľmi lahodná a zdravá krémová polievka ochutená zázvorom a umeoctom. Každý si chuť vyladí k dokonalosti podľa seba. Solíme s vedomím, že miso a umeocotom sú slané.

  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2dc hrnček adzuki (s riasou kombu)
  • 1PL maha korenie (zmes rasce, koriandru a horčičných semenien)
  • Česrtvý zázvor cca 2 cm 
  • 1PL bieleho misa
  • Himalájska soľ podľa chuti
  • 2 dc domáca ovsená smotana (recept v pozn.)
  • Umeocot na ochutenie 

      1.  Adzuki je dobre si predmáčať na pár hodín alebo cez noc.
      2. Na sezamovom oleji restujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, mahá korenie, zázvor a adzuki aj s vodou, v ktorej sa predmáčala. Množstvo vody závisí od toho ako hustú polievku si želáte. (zvyknem dávať cca 5cm nad hladinu adzuki) Privedieme k varu, pridáme trocha riasy kombu a varíme 15 minút v tlakovom hrnci alebo v bežnom hrnci do zmäknutia cca 40 minút.
      3. Osolíme, prilejeme ovsenú smotanu, chvíľu prehrejeme, aby sa soľ stihla rozpustiť a odstavíme. Primiešame biele miso a mixujeme tyčovým mixérom.
      4. Polievku si v tanieri ochutíme umeoctom, môžeme posypať pažítkou.

      Pozn. : ovsená smotana - vo výkonnom mixéri mixujeme najprv 1 diel ovsených vločiek samostatne a potom pridáme 2 diely vody a znova chvíľu mixujeme. Precedíme cez husté sitko a domáca smotana je na svete. Nespotrebované množstvo uskladníme v chladničke najlepšie v skle, vydrží pár dní. Ak chceme jedlo zahustiť, netreba ju precediť.

      Dobrú chuť!


      Počet videní: 27