RECEPTY

Špénátový krém


Mrkva s cuketou dodá špenátu veľmi lákavú chuť aj pre malé detičky. Ak nemám doma práve urobené ryžové mlieko, pridám do polievky len filtrovanú vodu a 2 PL ryže na začiatku varenia, polievku krásne zahusti a slúži ako náhrada smotany.

          • 1PL sezamový olej
          • 1 balenie baby špenátu
          • 1 mrkva
          • ½ malej cukety
          • 1 cibuľa
          • 4-5 strúčikov cesnaku
          • 8dc domáce ryžové mlieko (množstvo si upravte podľa toho, ako hustú polievku chcete)
          • Trocha riasy wakame
          • 1 ČL mandľové maslo
          • Podľa chuti himalájska soľ,  mletá rasca, muškátový orech
          • kváskové krutóny / tekvicové semienka
          1. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný cesnak.
          2. Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, cuketu a rascu. Zalejeme mliekom alebo vodou s 2 PL prepláchnutej ryže, varíme s kúskom riasy wakame 10-15 minút alebo pokým mrkva nezmäkne. Osolíme.
          3. Nakoniec prihodíme opláchnutý špenát, ochutíme muškátovým orechom, pridáme mandľové maslo. Prehrejeme, špenát nepotrebuje dlhé varenie, nech si ponechá, čo najviac vitamínov. Polievku mixujeme tyčovým mixérom.
          4. Podávame s kváskovými krutónmi (používame bezlepkový kváskový chlebík) alebo na sucho opraženými  tekvicovými semienkami.

          Dobrú chuť!


          Počet videní: 48