Mrkva s cuketou dodá špenátu veľmi lákavú chuť aj pre malé
detičky. Ak nemám doma práve urobené ryžové mlieko, pridám do polievky len
filtrovanú vodu a 2 PL ryže na začiatku varenia, polievku krásne zahusti
a slúži ako náhrada smotany.
- 1PL sezamový olej
- 1 balenie baby špenátu
- 1 mrkva
- ½ malej cukety
- 1 cibuľa
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 8dc domáce ryžové mlieko
(množstvo si upravte podľa toho, ako hustú polievku chcete)
- Trocha riasy wakame
- 1 ČL mandľové maslo
- Podľa chuti himalájska soľ, mletá rasca, muškátový orech
- kváskové krutóny / tekvicové semienka
- Na oleji restujeme nakrájanú
cibuľu do sklovita, pridáme nakrájaný cesnak.
- Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, cuketu
a rascu. Zalejeme mliekom alebo vodou s 2 PL prepláchnutej ryže, varíme s kúskom
riasy wakame 10-15 minút alebo pokým mrkva nezmäkne. Osolíme.
- Nakoniec prihodíme opláchnutý
špenát, ochutíme muškátovým orechom, pridáme mandľové maslo. Prehrejeme,
špenát nepotrebuje dlhé varenie, nech si ponechá, čo najviac vitamínov. Polievku
mixujeme tyčovým mixérom.
- Podávame s kváskovými
krutónmi (používame bezlepkový kváskový chlebík) alebo na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
Počet videní: 48
