Polievka nabitá vitamínmy a minerálmy. Hlavnú úlohu má
sezónna kráľovna zeleniny spolu s quinoou, ktorá je zdrojom komplexných
proteínov. Veľmi chutná, jemná chuť polievky a navyše jednoduchá,
rýchle pripravená. Takých nikdy nie je dosť.
- 1PL sezamový olej
- 10cm pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 ks mrkvy
- 1-2 stonky zeleru
- Zväzok zelenej špargle
- 2-3PL quinoa
- Trocha riasy hijiky/dulse/wakame
- Dochutenie: rasca, himalájska soľ, biele miso
- Hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- Na sezamovom oleji restujeme
nakrájaný pór s cesnakom, pridáme na drobno nakrájanú mrkvu so zelerom, quinou
prepláchnutú vriacou vodou, rascu a zalejeme horúcou vodou alebo zeleninovým
vývarom, tak aby bola voda pár cm nad zeleninou. Osolíme (primerane, majme na
pamäti, že miso pasta je slaná), pridáme trocha riasy a varíme cca 10
minút. (ak si zvolíme dulse, pridáme až na konci varu, do horúcej polievky)
- Špargľu umyjeme a odstránime
drevnaté konce, nakrájame na kolieska a pridáme k polievke. Varíme
spolu 5-8 minút. Do hotovej polievky zamiešame nakrájanú čerstvú vňaťku.
- Každý tanier ochutíme miso pastou
podľa chuti, my si zvykneme pridať niečo medzi 1-2čl. Miso dobre rozmiešame
v malom množstve vývaru z polievky a tak doplníme tanier zvyšnou
polievkou.
Počet videní: 69
