RECEPTY

Špargľová s quinoou


Polievka nabitá vitamínmy a minerálmy. Hlavnú úlohu má sezónna kráľovna zeleniny spolu s quinoou, ktorá je zdrojom komplexných proteínov. Veľmi chutná, jemná chuť polievky a navyše jednoduchá, rýchle pripravená. Takých nikdy nie je dosť. 

  • 1PL sezamový olej
  • 10cm pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 ks mrkvy
  • 1-2 stonky zeleru
  • Zväzok zelenej špargle
  • 2-3PL quinoa
  • Trocha riasy hijiky/dulse/wakame
  • Dochutenie: rasca, himalájska soľ, biele miso
  • Hrsť čerstvej petržlenovej vňate

  1. Na sezamovom oleji restujeme nakrájaný pór s cesnakom, pridáme na drobno nakrájanú mrkvu so zelerom, quinou prepláchnutú vriacou vodou, rascu a zalejeme horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom, tak aby bola voda pár cm nad zeleninou. Osolíme (primerane, majme na pamäti, že miso pasta je slaná), pridáme trocha riasy a varíme cca 10 minút. (ak si zvolíme dulse, pridáme až na konci varu, do horúcej polievky)
  2. Špargľu umyjeme a odstránime drevnaté konce, nakrájame na kolieska a pridáme k polievke. Varíme spolu 5-8 minút. Do hotovej polievky zamiešame nakrájanú čerstvú vňaťku.
  3. Každý tanier ochutíme miso pastou podľa chuti, my si zvykneme pridať niečo medzi 1-2čl. Miso dobre rozmiešame v malom množstve vývaru z polievky a tak doplníme tanier zvyšnou polievkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15