RECEPTY

Talianska krémová polievka s domácimi špaldovými raviolmi


Skvelá večera či obed s kopou zdravej zeleniny, aj polievka, aj druhý chod v jednom.

  • 3PL panenský olivový olej   
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 stopka zeleru
  • 1/2 menšieho feniklu
  • 1/4 menšieho kelu
  • 400g kvalitné lúpane alebo krájané paradajky 
  • 2-3dc domácej kešu smotany
  • 2PL lahôdkové droždie
  • voda alebo zeleninový vývar na podliatie
  • dochutenie: bazalka, oregano, bobkový list,himalájska soľ, trocha čili, umeocot
  • domáce špaldové ravioly plnené vegan tvarohom a kôprom (harvest moon)
  • voliteľné: pohánkové kváskové krutóny, klobaňa alebo iná alternatíva
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú zeleninu, osolíme a chvíľu spolu restujeme.
  2. Pridáme paradajky, bylinky a štipku čili, zalejeme vývarom/vodou, privedieme k varu a pod pokrievkou dusíme cca 30 minút.
  3. Prilejeme smotanu, chvíľu spolu povaríme. Odstavíme a dochutíme umeoctom a lahôdkovým droždím.
  4. Polievka je výborná už v tomto prevedení, pri bezlepkovej variante postačia kváskové pohánkové krutóny opekané na troche olivového oleja s bazalkou a štipkou pretlačeného cesnaku.
  5. Ak použijeme klobaňu alebo inú obľúbenú alternatívu, na troche olivového oleja opekáme do chrumkava a posypeme na polievku.
  6. Ravioly robím z preosiatej celozrnnej špaldovej múky, štipky soli, trocha olivového oleja a filtrovanej vody, množstvo od oka, tak aby bolo cesto pružné a dobre sa s ním pracovalo. Cesto vaľkám na tenšie a pohárom vykrajujem kruh, stred naplním plnkou a takto naplnené cesto preložím na polovicu, prstami popritlačujem a konce ohnem do kruhu a znova prstami pritlačím, varíme v osolenej vode, cca 3 minúty.
  7. Plnka - vegan tvaroh zmiešam s nasekaným kôprom, trocha soli a čierneho korenia.
  8. Polievku servírujeme s domácimi raviolmi, takto máme sýtu, ľahkú večeru či obed plný zeleniny a výbornej chuti.

Dobrú chuť.


Počet videní: 15