Výborná a zdravá zeleninová polievka, ktorá chutí aj deťom. O zdravotných benefitoch hlivy ustricovej niet pochýb, len zaradiť ju do jedálnička detí nie je až tak jednoduché. No v tejto polievočke to ide ľahko, základom je nakrájať hlivu na drobno ako cibuľu.
hakušky - 1dc ryžovej a 1dc pohánkovej múky, trocha soli a kurkumy, voda podľa potreby
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, rascu a kurkumu.
Pridáme zeleninu a hlivu nakrájanú na drobno, zalejeme horúcou filtrovanou vodou a varíme cca 30 minút spolu so soľou, sedanom a bobkovým listom. Pred koncom varenia pridáme k polievke nakrájanú petržlenovú vňať.
Halušky pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, cesto robím trocha hustejšie ako z lepkovej múky a hádžeme do vriacej vody cez haluškár. Počkáme kým vyplávu na povrch a povaríme cca 2 minúty, scedíme a prepláchneme pod tečúcou vodou. Pridáme do uvarenej polievky a podávame.