RECEPTY

Hlivová s červenou šošovicou – vegan držková


Najlepšia ohľaduplná držková, návyková a hlavne zdravá. Vždy sa na ňu veľmi tešíme. Perfektný príklad ako môže byť zdravé jedlo taaak chutné.

      • 1 cibuľa
      • 4 strúčiky cesnaku
      • 2 mrkvy
      • Balenie hlivy ustricovej
      • 1 dc červená šošovica
      • Dochutenie : tamari, čilli, himalájska soľ, rasca, mletá paprika, majorán, bobkový list  
      • voliteľné: čerstvá vňať koriandru alebo pertžlenu


      1. Na sezamovom oleji restujeme nakrájanú cibuľu do sklovita.
      2. Pridáme nakrájaný cesnak, nakrájanú mrkvu a hlivu, chvíľu restujeme.
      3. Primiešame prepláchnutú šošovicu, rascu, mletú papriku, bobkový list a čilli podľa chuti. Zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a varíme 20 minút. Osolíme a dovaríme ešte 10 minút.
      4. Na záver ochutíme majoránom a necháme 1-2 minúty povariť. Ochutíme tamari omáčkou. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.

      Dobrú chuť!


      Počet videní: 85