Vynikajúca, zdravá a jednoduchá polievka z mála
ingrediencií, hlavnú zložku tvorí iba biela redkvička daikon a kukurica.
V úzadí sa prelína s chuťou zázvoru, podčiarknutá nori vločkami.
A čo je dôležité chutí aj deťom. Mňam. J
1PL sezamový olej
1 biela redkvička daikon
2dc kukurica mrazená alebo
sterilizovaná bez cukru
1cm zázvoru
Nori vločky na posypanie
Dochutenie: himalájska soľ,
rasca, umeocot
Na oleji restujeme nakrájanú
cibuľu, pridáme ošúpanú a nakrájanú
reďkovku, kukuricu, rascu a zalejeme horúcim vývarom pár cm nad zeleninu. (ak
nemáme vývar, hodíme do polievky mrkvu, stonku zeleru a pár stoniek vňaťky,
ktoré po dovarení vyberieme)
Osolíme a varíme spolu so
zázvorom do zmäknutia cca 20 minút. Odstránime zázvor a mixujeme tyčovým
mixérom na hladký krém.
Ochutíme umeoctom, posypeme nori
vločkami a môžeme pokvapkať obľúbeným panenským olejom, my sme použili
avokádový.