RECEPTY

Krémová polievka s beluga šošovicou


Vynikajúca a výdatná polievka s kokosovým mliekom a čerstvým koriandrom. Čierna šošovica je prirodzeným zdrojom veľkého množstva živín a minerálov. Ma najvyšší obsah cenných bielkovín z pomedzi strukovín, prezýva sa aj rastlinným kaviárom.

  • sezamový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 batat
  • 1-2 mrkvy
  • 1 stopka zeleru sedana
  • 1 dc beluga šošovice
  • 3-5 plátkov zazvoru
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • dochutenie: soľ, umeocot
  • posypanie: čierny sezam, čerstvý koriander, jarná cibuľka
  1. Šošovicu varíme podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy kombu.
  2. Na troche oleja restujeme nakrájanú cibuľu na drobno do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak, zázvor, soľ a chvíľu spolu restujeme.
  3. Batát a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme restovať k cibuľovému základu.
  4. Podlejeme vodou tak aby bola zelenina zakrytá a s kúskom sedana varíme do zmäknutia cca 20 minút.
  5. Po uvarení odstránime zázvor a sedano, prilejeme kokosové mlieko a necháme prevrieť, polievku mixujeme na hladký krém. Vmiešame uvarenú a scedenú belugu.
  6. Polievku podávame posypanú koriandrom, cibuľkou a sezamom, dochutíme umeoctom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 113