RECEPTY

Najlepšia kelová polievka


Veľmi jednoduchá, rýchla polievka z mála ingrediencií ideálna na chladné dni prekvapí svojou vynikajúcou jemnou chuťou. Navyše kel obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a antioxidantov.

  • 1-2PL sezamového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 kelu
  • 1 mrkva
  • zeleninový vývar/ voda s bobkovým listom a stopkou zeleru sedana
  • po 1čl mletej rasce, kurkumy a majoránu
  • himalájska soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2PL mandľového masla
  • voliteľné: trocha dulse riasy
  • finálne dochutenie: trocha bielej miso pasty/tekka korenie a umeocot
  • posypanie: pražená slnečnica na sucho/kváskové krutóny
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, rascu a trocha soli, chvíľu spolu restujeme.
  2. Pridáme nasekaný kel, chvíľu spolu restujeme a zalejeme vývarom alebo vodou, tak aby bola tekutina cca 1cm nad zeleninou alebo podľa toho ako hustú polievku máme radi.
  3. Varíme 20 minút, odstránime sedano a bobkový list, ak sme ich použili. Pridáme majorán, dulse riasu, mandľové maslo, miso a mixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
  4. V tanieri dochutíme trochou umeoctu, posypeme slnečnicou alebo krutónmi z kváskového chleba, napríklad pohankového.

Dobrú chuť!


Počet videní: 69