RECEPTY

Minestrone


Táto zdravá polievka plná sezónnej zeleniny a maslovej fazule doplnená o cesnakovo-pohánkové krutóny je fantastická, plná chutí aj vo veganskej variante.

  • kvalitný olivový olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2dc bielej maslovej fazule
  • 2 mrkvy
  • 2 stopky zeleru sedana
  • iná použitá zelenina : kvaka, pak choy (odroda čínskej kapusty), cuketa alebo čokoľvek práve rastie v záhrade
  • 3PL domáceho pomodora/5 čerstvých paradajok
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1čl sušenej bazalky
  • 2 bobkové listy
  • himalájska soľ, čierne korenie podľa chuti
  • voliteľné: krutóny z kváskového pohánkového chleba, lahodkové droždie na dochutenie miesto parmezánu
  1. Fazuľu namočíme cez noc do vody a varíme podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy kombu.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak.
  3. Zeleninu nakrájame na drobno a pridáme k cibuli, chvíľu restujeme, osolíme podľa chuti, primiešame pomodoro a bobkové listy.
  4. Primiešame uvarenú fazuľu, ja pridávam aj s vodou kde sa varila. Primiešame bylinky a varíme 20-30 minút do zmäknutia.
  5. Krutóny pripravíme na rozohriatej panvici na troche oleja a pretlačeného cesnaku, dôkladne opečieme do chrumkava.
  6. Polievku dochutíme čiernym korením a trochou lahôdkového droždia a podávame s krutónmi.

Dobrú chuť!


Počet videní: 45