RECEPTY

Letná šošovicová polievka s kešu smotanou


Výborná, rýchla a jednoduchá letná polievka.

  • 2dc zelenej šošovice
  • 2PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mladé mrkvičky
  • 1 petržlen
  • 1 menší kaleráb
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2dc kešu smotany
  • 1PL lahôdkové droždie
  • dochutenie: himalájska soľ, čierne korenie, citrónová šťava, biele miso
  1. Šošovicu predmáčame na pár hodín, urýchlime tak varenie. Varíme v novej vode, najlepšie s kúskom riasy kombu cca 25-30 minút.
  2. Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájanú zeleninu, vňať, osolíme a zalejeme vývarom alebo vodou s kúskom sedana a bobkového listu. Varíme cca 15 minút do zmäknutia zeleniny. 
  3. Pridáme uvarenú šošovicu, kešu smotanu a necháme chvíľu povariť. Pridáme lahôdkové droždie, trocha čierneho korenia a dochutíme citrónovou šťavou.
  4. V tanieri rozmiešame trocha bieleho misa s trochou polievky do hladka, naberieme zvyšok polievky a podávame.

Pozn. - 1 diel kešu orechov mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody, znova mixujeme na hladkú smotanu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 28