Šošovicu predmáčame na pár hodín, urýchlime tak varenie. Varíme v novej vode, najlepšie s kúskom riasy kombu cca 25-30 minút.
Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájanú zeleninu, vňať, osolíme a zalejeme vývarom alebo vodou s kúskom sedana a bobkového listu. Varíme cca 15 minút do zmäknutia zeleniny.
Pridáme uvarenú šošovicu, kešu smotanu a necháme chvíľu povariť. Pridáme lahôdkové droždie, trocha čierneho korenia a dochutíme citrónovou šťavou.
V tanieri rozmiešame trocha bieleho misa s trochou polievky do hladka, naberieme zvyšok polievky a podávame.
Pozn. - 1 diel kešu orechov mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody, znova mixujeme na hladkú smotanu.