RECEPTY

Fazuľovica na kyslo s kôprom


Výborná a krémová polievka aj bez mlieka, hustá vďaka petržlenu a ovseným vločkám.

  • 2dc bielej maslovej fazule (kúsok riasy kombu)
  • miska nakrájaného petržlenu (moja ma cca 1L)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3strúčiky cesnaku
  • sezamový olej
  • zeleninový vývar/voda s mrkvou, sedanom a bobkovým listom
  • 1dc ovsených bezlepkových vločiek
  • 2PL čerstvý kôpor
  • dochutenie: soľ, umeocot, jablčný ocot
  1. Fazuľu namočíme cez noc do vody, vodu zlejeme a varíme v novej vode najlepšie s riasou kombu do zmäknutia, v tlakovom hrnci je to cca 30 minút.
  2. Na oleji restujeme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, nakrájaný petržlen na kolieska, osolíme a zalejeme horúcim vývarom alebo vodou s mrkvou, sedanom a bobkovým listom. Varíme do zmäknutia.
  3. Pridáme ovsené vločky, necháme 5 minúť postáť. Ak sme použili vodu miesto vývaru, nezabudnime vybrať mrkvu, sedano a bobkový list. Polievku mixujeme tyčovým mixérom. Vmiešame nasekaný kôpor a varenú fazuľu, ak chceme polievku rozriediť, môžeme pridať trocha vody z fazule.
  4. Dochutíme umeoctom a jablčným octom podľa chuti.

Dobrú chuť!


Počet videní: 77