RECEPTY

Polievka z maslovej tekvice a červenej šošovice


Výborná zahrievajúca polievka na chladné a sychravé dni. Veľmi jednoduchá a rýchle uvarená. Polievka je sýta, pokojne nahradí aj večeru.

  • 1PL sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 čl bio kari (používam Sonnentor)
  • 1čl mletej rasce
  • trocha kurkumy
  • 1bobkový list
  • 3cm čerstvý zázvor 
  • 1 mrkva
  • 1 stopka zeleru sedana
  • 2 dc červenej šošovice
  • 1 stredná maslová tekvica
  • 4PL pohánky/pšena
  • kúsok riasy kombu
  • 1 plechovka bio kokosového mlieka
  • soľ, umeocot a chilli podľa chuti
  • posypanie: čerstvý koriander, čierny sezam
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, na plátky nakrájanú mrkvu a sedano. Pridáme kari, chilli, rascu, bobkový list, kurkumu a zázvor, chvíľu spolu restujeme, podlejeme trochou vody a dusíme cca 10 minút.
  2. Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky a pridáme do polievky spolu s pohánkou, riasou a šošovicou. Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme vodu podľa potreby a varíme do zmäknutia cca 10-15 minút. Pred koncom varenia osolíme.
  3. Polievku dochutíme umeoctom, posypeme koriandrom a čiernym sezamom.

Tip: časť polievky môžete odobrať a mixovať, potom vrátiť späť, polievka sa krásne zahustí.

Dobrú chuť!


Počet videní: 58