RECEPTY

Letná fazuľová s kôprom, citrónom a baby špenátom


Vynikajúca polievka, ktorá sa u nás často v lete opakuje. Biela maslová fazuľa ma ochladzujúci účinok a tak spolu s citrónom sa hodí na horúce letné dni. A ešte k tomu čerstvý mladý kôpor, čo nám v záhradke začína rásť, je pre nás obľúbenou kombináciou chutí.

  • 1-2PL slnečnicový/sezamový panenský olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2dc suchej maslovej bielej fazule 
  • 2 mrkvy
  • 2 stopky zeleru
  • 1 batat
  • 2 hrste baby špenátu
  • 1hrsť čerstvého kôpru
  • 2 bobkové listy
  • 2-3 PL bieleho misa
  • štipka čilli/ domáca sriracha (voliteľné)
  • dochutenie: himalájska soľ, citrón, umeocot
  1. Fazuľu varíme podľa návodu, najlepšie s kúskom riasy kombu.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú mrkvu so zelerom. Jemne osolíme a chvíľu restujeme.
  3. Pridáme na kocky nakrájaný ošúpaný batat, bobkové listy, zalejeme vodou, (môžeme použiť vodu z fazule) pár cm nad zeleninu. Varíme cca 15 minút do zmäknutia zeleniny.
  4.  Časť polievky odoberieme a mixujeme spolu s misom, vrátime späť do hrnca, pridáme nasekaný špenát s kôprom a štipku čilli. Ochutíme citrónom a umeoctom podľa chuti.

Dobrú chuť!


Počet videní: 56