RECEPTY

Feniklovo šošovicová


Jednoduchá a rýchla polievka s talianskymi bylinkami, šošovicou, feniklom a stopkovým zelerom. 

  • 1PL panenský olivový olej
  • 1 fenikel
  • 3-4 stopky zeleru
  • 1 dc zelenej/červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • po 1/2čl sušenej bazalky a oregana
  • 3-4PL pohanky (alebo pohánková cestovina)
  • himalájska soľ podľa chuti
  • dochutenie: biele miso, umeocot
  1. Na oleji restujeme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na drobno nakrájaný celý fenikel okrem hlúbika a zeler.
  2. Pridáme prepláchnutú šošovicu, pohanku, bylinky, osolíme a zalejeme filtrovanou vodou, pár cm nad zeleninu.
  3. Varíme do zmäknutia. V tanieri rozmiešame trocha bieleho misa v polievke, dochutíme trochou umeoctu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 19