Feniklovo šošovicová
Jednoduchá a rýchla polievka s talianskymi bylinkami, šošovicou, feniklom a stopkovým zelerom.
- 1PL panenský olivový olej
- 1 fenikel
- 3-4 stopky zeleru
- 1 dc zelenej/červenej šošovice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- po 1/2čl sušenej bazalky a oregana
- 3-4PL pohanky (alebo pohánková cestovina)
- himalájska soľ podľa chuti
- dochutenie: biele miso, umeocot
- Na oleji restujeme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na drobno nakrájaný celý fenikel okrem hlúbika a zeler.
- Pridáme prepláchnutú šošovicu, pohanku, bylinky, osolíme a zalejeme filtrovanou vodou, pár cm nad zeleninu.
- Varíme do zmäknutia. V tanieri rozmiešame trocha bieleho misa v polievke, dochutíme trochou umeoctu.
Počet videní: 19