RECEPTY

Špeciálna z medvedieho cesnaku


Výborná kombinácia medvedieho cesnaku, bazalky, voňavého tekka korenia a čerstvých cherry paradajok. Rýchle zhotovená a navyše liečivá polievka prekvapivých chutí.

  • 1PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 miska hrášku
  • 3 misky medvedieho cesnaku
  • trocha mletej rasce a sušenej bazalky
  • himalájska soľ a citrónová šťava podľa chuti
  • 1L alebo viac zeleninového vývaru
  • 1dc domáca kešu smotana/ovsená (recept v pozn.)
  • štipka tekka korenia na finálne dochutenie
  • posypanie: slnečnica, kváskové krutóny, cherry paradajky s pár listami medvedieho cesnaku s bazalkou, olivovým olejom a umeoctom
  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme hrášok, rascu a osolíme podľa chuti, zalejeme vývarom (množstvo, podľa toho, ako hustú polievku máme radi) a necháme chvíľu povariť, kým hrášok nezmäkne. 
  2. Pridáme medvedí cesnak, rastlinnú smotanu a varíme 2-3 minúty.
  3. Ochutíme citrónovou šťavou.
  4. Cherry paradajky nakrájame na drobno s pár listami medvedieho cesnaku, ochutíme pár kvapkami olivového oleja, umeoctu a štipkou sušenej bazalky.
  5. Polievku podávame posypanú troškou tekka korenia, dodá zaujímavú chuť a vôňu a navyše je liečivé, posypeme slnečnicou praženou na sucho alebo kváskovými krutónami a trochou paradajok.

Pozn. - 1 diel kešu orechov/ovsené vločky mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody s 1PL lahôdkového droždia, znova mixujeme na hladkú smotanu.


Dobrú chuť!


Počet videní: 26