Jednoduchá polievka na ingrediencie a vďaka marinovanému tofu a koreninám sa chuť priblíži k tej starej klasike.
1 PL olivového oleja
1 cibula
2 mrkvy
2 stopky zeleru sedana
po 1/2 čl bazalky a oregana
2L zeleninového vývaru
cca 100g ryžové/kukuričné lingvini
1 marinované tofu sunfood/lahôdkové/biele
po 1/2čl bio curry Sonnentor, lahôdkové droždie, mletá paprika
1čl tamari
himalájska soľ podľa chuti
1PL čerstvej vňaťky na posypanie
voliteľné: trocha riasy dulse
Vývar je dobre pripraviť napríklad zo všetkých zvyškov zeleniny, ktoré máme staršie v chladničke, aj zo šupiek a vnútra tekvice. A takto sa nič nevyhodí, naopak všetko sa spotrebuje a navyše je tam kopec cenných živín.
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, chvíľu spolu restujeme.
Zalejeme vývarom pridáme bazalku, oregano, soľ a varíme do zmäknutia zeleniny cca 10 minút.
Pridáme cestoviny a varíme spolu v polievke podľa návodu na obale.
Tofu nakrájame na malé kocky a na panvici restujeme na troche oleja, pridáme zmes curry, papriky, lahôdkového droždia a tamari omáčky. Prehrejeme a pridáme do hotovej polievky. Do horúcej polievky môžeme pridať trocha riasy dulse, je plná železa a iných minerálov, podporí imunitu.