RECEPTY

Takmer "kuracia" polievka


Jednoduchá polievka na ingrediencie a vďaka marinovanému tofu a koreninám sa chuť priblíži k tej starej klasike.

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibula
  • 2 mrkvy
  • 2 stopky zeleru sedana
  • po 1/2 čl bazalky a oregana
  • 2L zeleninového vývaru
  • cca 100g ryžové/kukuričné lingvini 
  • 1 marinované tofu sunfood/lahôdkové/biele
  • po 1/2čl bio curry Sonnentor, lahôdkové droždie, mletá paprika
  • 1čl tamari
  • himalájska soľ podľa chuti
  • 1PL čerstvej vňaťky na posypanie
  • voliteľné: trocha riasy dulse
  1. Vývar je dobre pripraviť napríklad zo všetkých zvyškov zeleniny, ktoré máme staršie v chladničke, aj zo šupiek a vnútra tekvice. A takto sa nič nevyhodí, naopak všetko sa spotrebuje a navyše je tam kopec cenných živín.
  2. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, chvíľu spolu restujeme.
  3. Zalejeme vývarom pridáme bazalku, oregano, soľ a varíme do zmäknutia zeleniny cca 10 minút.
  4. Pridáme cestoviny a varíme spolu v polievke podľa návodu na obale. 
  5. Tofu nakrájame na malé kocky a na panvici restujeme na troche oleja, pridáme zmes curry, papriky, lahôdkového droždia a tamari omáčky. Prehrejeme a pridáme do hotovej polievky. Do horúcej polievky môžeme pridať trocha riasy dulse, je plná železa a iných minerálov, podporí imunitu.
  6. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 65