RECEPTY

Šošovicovo hokkaidová curry polievka


Výborná hokkaidová polievka, nabitá proteínmi, vďaka šošovici a krásne voňavá vďaka curry. 
  • 1-2 PL sezamový olej
  • 1cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 menšej hokkaido tekvice
  • 1 mrkva
  • 1 dc červenej šošovice
  • kúsok riasy kombu
  • 1-2čl bio curry korenie Sonnentor sladké/ostré
  • himalájska soľ podľa chuti
  • 2-3dc domáce ryžové alebo ovsené mlieko na zjemnenie (voliteľné)
  • 1PL bieleho misa (voliteľné)
  1. Na oleji restujeme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, curry a chvíľu restujeme.
  2. Hokkaido zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky, mrkvu na plátky a pridáme k cibuli. Pridáme premytú šošovicu, osolíme a zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou, 1-2cm nad zeleninu alebo podľa toho ako hustú polievku máte radi.  
  3. Varíme s riasou kombu a s rastlinným mliekom do zmäknutia. Hotovú polievku spolu s misom mixujeme tyčovým mixérom. 
  4. Posypeme na sucho opraženými tekvicovými semienkami a čerstvým koriandrom alebo jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 37