Výborná hokkaidová polievka, nabitá proteínmi, vďaka šošovici a krásne voňavá vďaka curry.
1-2 PL sezamový olej
1cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
1/2 menšej hokkaido tekvice
1 mrkva
1 dc červenej šošovice
kúsok riasy kombu
1-2čl bio curry korenie Sonnentor sladké/ostré
himalájska soľ podľa chuti
2-3dc domáce ryžové alebo ovsené mlieko na zjemnenie (voliteľné)
1PL bieleho misa (voliteľné)
Na oleji restujeme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, curry a chvíľu restujeme.
Hokkaido zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky, mrkvu na plátky a pridáme k cibuli. Pridáme premytú šošovicu, osolíme a zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou, 1-2cm nad zeleninu alebo podľa toho ako hustú polievku máte radi.
Varíme s riasou kombu a s rastlinným mliekom do zmäknutia. Hotovú polievku spolu s misom mixujeme tyčovým mixérom.
Posypeme na sucho opraženými tekvicovými semienkami a čerstvým koriandrom alebo jarnou cibuľkou.