RECEPTY

Karfiolovo-bylinková s cícerovými chrumkami


Jednoduchá, rýchla polievka a navyše veľmi chutná. Cícerové chrumky sú návykové, ak sa skutočne upečú do chrumkava, nedajú sa prestať jesť. Preto je lepši ich mať v zásobe. :) 

  • 1PL olivový olej
  • 1 karfiol
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate 
  • 1 cibuľa
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1 stonka zeleru sedana na vyvarenie
  • 1 čl rasce
  • trocha riasy dulse
  • 1L ovsené mlieko/iné obilninové
  • dochutenie: soľ a umeocot podľa chuti 

cícerové chrumky

  • varený cícer
  • dochutenie: soľ, tamari, kurkuma, olej, sušený cesnak a bazalka
  1. Najskôr začneme s cícerom. Uvarený cícer scedíme a dobre osušíme. Buď v čistej utierke alebo na suchej panvici.
  2. Premiešame ho s trochou oleja a zvyšnými koreninami. Môžeme pridať trocha čilli alebo lahôdkové droždie. Pečieme v rúre na 180-190 stupňov cca 30-40 minút až pokým nie je chrumkavý, vtedy je najchutnejší.
  3. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, rascu a osolíme.
  4. Pridáme rozobratý karfiol a nasekanú vňať, sedano, zalejeme obilninovým mliekom a varíme do zmäknutia. Ak je to potrebné, pridáme aj trocha vody, podľa toho ako krémové polievky máme radi.
  5. Do polievky pridáme riasu dulce, vyberieme sedano a polievku mixujeme tyčovým mixérom.
  6. Podávame posypané cícerovými chrumkami. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 25