Jednoduchá, rýchla polievka a navyše veľmi chutná. Cícerové chrumky sú návykové, ak sa skutočne upečú do chrumkava, nedajú sa prestať jesť. Preto je lepši ich mať v zásobe. :)
1PL olivový olej
1 karfiol
2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
1 cibuľa
4-5 strúčikov cesnaku
1 stonka zeleru sedana na vyvarenie
1 čl rasce
trocha riasy dulse
1L ovsené mlieko/iné obilninové
dochutenie: soľ a umeocot podľa chuti
cícerové chrumky
varený cícer
dochutenie: soľ, tamari, kurkuma, olej, sušený cesnak a bazalka
Najskôr začneme s cícerom. Uvarený cícer scedíme a dobre osušíme. Buď v čistej utierke alebo na suchej panvici.
Premiešame ho s trochou oleja a zvyšnými koreninami. Môžeme pridať trocha čilli alebo lahôdkové droždie. Pečieme v rúre na 180-190 stupňov cca 30-40 minút až pokým nie je chrumkavý, vtedy je najchutnejší.
Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, rascu a osolíme.
Pridáme rozobratý karfiol a nasekanú vňať, sedano, zalejeme obilninovým mliekom a varíme do zmäknutia. Ak je to potrebné, pridáme aj trocha vody, podľa toho ako krémové polievky máme radi.
Do polievky pridáme riasu dulce, vyberieme sedano a polievku mixujeme tyčovým mixérom.