RECEPTY

Polievka z koreňovky, mungo a pohánkovej mrveničky


Výborná, výživná polievka nabitá vitamínmi, minerálmi a bielkovinami. Polievka z čerstvej koreňovej zeleniny s domácou pohánkovo ryžovou mrveničkou a mungo fazuľkou sa u nás často opakuje.

  • 1-2PL sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1čl rasce
  • 1 kaleráb
  • 1 stopka zeleru sedana
  • 1 šálka koreňovej zeleniny (použila som mrkvu, petržlen, paštrňák)
  • 5 šálok filtrovanej vody
  • kúsok riasy kombu
  • 1 dc mungo fazuliek
  • himalájska soľ podľa chuti
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • voliteľné: na finálne ochutenie biele miso

domáca mrvenička

  • 1dc pohánková múka (+1PL navyše v prípade potreby)
  • 1dc ryžová múka
  • 1dc filtrovaná voda
  • štipka kurkumy
  1. Mungo je lepšie namočiť vo vode na pár hodín alebo cez noc.
  2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a všetku zeleninu nakrájanú na malé kúsky, chvíľu restujeme.
  3. Pridáme namočenú mungo, zalejeme vodou a varíme s riasou kombu do zmäknutia, v tlakovom hrnci stačí 12-15 minút.
  4. Kým sa varí polievka, pripravíme si mrveničku zmiešaním všetkých ingrediencií na tuhšie nelepivé cesto, necháme 5 minút odstáť. Nastrúhame na hrubom strúhadle.
  5. Do polievky hodíme mrveničku, vňať a osolíme podľa chuti, necháme pár minút povariť. 
  6. My si polievku v tanieri ochutíme bielym misom alebo domácou srirachou.
Dobrú chuť!

Počet videní: 15