RECEPTY

Naša naj kukuricová s koriandrom


Zbožňujeme túto polievku, je veľmi jednoduchá a rýchla, vždy sa na ňu veľmi tešíme. Kombinácia varenej zeleniny, kukurice, čerstvého koriandra s reďkovkou a našou domácou srirachou je pre nás návyková. Srirachu používame  pomerne často nielen v polievkach ale aj v hlavných jedlách. Dodá neuveriteľne lahodnú chuť každému jedlu, je to naša zdravá závislosť. Ak použijete len štipku, zvýraznite chuť, ak viacej, dodáte jedlám pikantnosť. Vďaka fermentácii vonia a chutí podobne ako tavený syr.

  • 1PL sezamového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 stopka zeleru sedana
  • 1 väčšia cuketa
  • kukurica z 3 strukov
  • 1čl rasca/rímska rasca/mahá korenie
  • himalájska soľ a tamari podľa chuti
  • trocha riasy dulse
  • servírovanie: čerstvý koriander, reďkovka
  • voliteľné: domáca sriracha/čilli podľa chuti


  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak a rascu, ktorú preferujeme alebo mahá korenie .
  2. Mrkvu, sedano a cuketu nakrájame na menšie kúsky, kukuricu pozdĺžne orežeme nožom a všetko spolu pridáme k cibuli. Chvíľu restujeme, zalejeme filtrovanou vodou pár cm nad zeleninu. Osolíme podľa chuti a varíme 20 minút.
  3. Na záver pridáme riasu dulse, dochutíme tamari omáčkou a môžeme pridať srirachu podľa chuti.
  4. Servírujeme posypané čerstvým koriandrom a nakrájanou reďkovkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 9