Zbožňujeme túto polievku, je veľmi jednoduchá a rýchla, vždy sa na ňu veľmi tešíme. Kombinácia varenej zeleniny, kukurice, čerstvého koriandra s reďkovkou a našou domácou srirachou je pre nás návyková. Srirachu používame pomerne často nielen v polievkach ale aj v hlavných jedlách. Dodá neuveriteľne lahodnú chuť každému jedlu, je to naša zdravá závislosť. Ak použijete len štipku, zvýraznite chuť, ak viacej, dodáte jedlám pikantnosť. Vďaka fermentácii vonia a chutí podobne ako tavený syr.
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak a rascu, ktorú preferujeme alebo mahá korenie .
Mrkvu, sedano a cuketu nakrájame na menšie kúsky, kukuricu pozdĺžne orežeme nožom a všetko spolu pridáme k cibuli. Chvíľu restujeme, zalejeme filtrovanou vodou pár cm nad zeleninu. Osolíme podľa chuti a varíme 20 minút.
Na záver pridáme riasu dulse, dochutíme tamari omáčkou a môžeme pridať srirachu podľa chuti.
Servírujeme posypané čerstvým koriandrom a nakrájanou reďkovkou.