RECEPTY

Špeciálna karfiolová krémovka


Vynikajúca krémová polievka bez mlieka, výživná vďaka divokej ryži a taak chutná s kombináciou byliniek a lahôdkového droždia.

  • 1-2PL sezamový olej
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 stonky zeleru
  • 3-4 mrkvy
  • menší karfiol
  • tymian, oregano po 1čl
  • kúsok riasy wakame
  • 1dc divokej ryže/trojfarebnej celozrnnej
  • 2-3PL lahôdkové droždie
  • himalájska soľ, umeocot podľa chuti
  1. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme pretlačený cesnak.
  2. Zeler a mrkvu nakrájame na menšie kocky, karfiol rozoberieme na malé ružičky, pridáme restovať k cibuli.
  3. Zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou pár cm nad zeleninu a varíme do zmäknutia spolu s riasou, bylinkami a soľou.
  4. Ryžu uvaríme podľa návodu.
  5. Do hotovej polievky pridáme lahôdkové droždie, približne polovicu odoberieme a rozmixujeme na hladký krém, pridáme späť do hrnca. 
  6. Vmiešame uvarenú ryžu.
  7. Polievku podávame ochutenú umeoctom a posypanú jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Môžeme pokvapkať panenským ľanovým alebo tekvicovým olejom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 15