Špeciálna karfiolová krémovka
Vynikajúca krémová polievka bez mlieka, výživná vďaka divokej ryži a taak chutná s kombináciou byliniek a lahôdkového droždia.
- 1-2PL sezamový olej
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 stonky zeleru
- 3-4 mrkvy
- menší karfiol
- tymian, oregano po 1čl
- kúsok riasy wakame
- 1dc divokej ryže/trojfarebnej celozrnnej
- 2-3PL lahôdkové droždie
- himalájska soľ, umeocot podľa chuti
- Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme pretlačený cesnak.
- Zeler a mrkvu nakrájame na menšie kocky, karfiol rozoberieme na malé ružičky, pridáme restovať k cibuli.
- Zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou pár cm nad zeleninu a varíme do zmäknutia spolu s riasou, bylinkami a soľou.
- Ryžu uvaríme podľa návodu.
- Do hotovej polievky pridáme lahôdkové droždie, približne polovicu odoberieme a rozmixujeme na hladký krém, pridáme späť do hrnca.
- Vmiešame uvarenú ryžu.
- Polievku podávame ochutenú umeoctom a posypanú jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Môžeme pokvapkať panenským ľanovým alebo tekvicovým olejom.
Počet videní: 76
