RECEPTY

Úžasný patizónový krém


Úžasná letná polievka zjemnená mandľovým jogurtom, doladená grilovaným údeným tempehom a čerstvou bazalkou. Patizón je jednoducho zelenina plná zdravia. Obsahuje takmer 80 percent vody a minimálne množstvo kalórii. Patizón je jednoducho super zeleninou, ktorá podporuje trávenie, prečisťuje črevá, regeneruje, pomáha pri liečbe vysokého krvného tlaku a nenadúva.

  • 1PL sezamový olej
  • 1 patizón
  • 1 cuketa
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • himalájska soľ  a rasca podľa chuti
  • trocha riasy dulce
  • 2PL ryže basmati
  • 3-5 PL mandľového jogurtu
  • posypanie: údený tempeh, čerstvá bazalka, tekvicové semienka, ľanový olej
  • voliteľné: umeocot
  1. Na oleji restujeme cibuľu do zlatista, pridáme nasekaný cesnak, rascu.
  2. Patizón nakrájame, očistíme a odstránime semienka. Spolu s cuketou a prepláchnutou ryžou ho pridáme k cibuli, chvíľu restujeme.
  3. Osolíme podľa chuti, zalejeme filtrovanou vodou pár centimetrov nad hladinu a varíme do zmäknutia.
  4. Medzitým na panvici restujeme na drobno nakrájaný tempeh do chrumkava.
  5. Do uvarenej polievky pridáme riasu dulce a jogurt, mixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby môžeme dochutiť umeoctom.
  6. Podávame pokvapkané panenským ľanovým olejom, posypané tempehom a čerstvou bazalkou. Môžeme pridať na sucho opražené tekvicové semienka.

Dobrú chuť!


Počet videní: 10