RECEPTY

Letná cesnaková s krutónami


Jednoduchá, zdravá a veľmi chutná číra polievka s riasou hijiki, ktorá vyzerá ako morský rezanček. Na dosiahnutie silného vývaru netreba použiť hneď bujón, stačí v polievke vyvariť pár orechov, ľubovoľnú riasu, stopkový zeler, zbytky hocijakej nedojedenej zeleniny a máme silný vývar plný vitamínov a minerálov. 

  • 1-2PL sezamového oleja
  • 1 cibuľa
  • cesnak podľa chuti
  • 5 ks mladých mrkvičiek
  • 2 ks petržlenu/ 1 ks kaleráb
  • pár listov bielej kapusty
  • na vyvarenie: 2 vlašské orechy, stopka zeleru, paprika, riasa hijiki
  • himalájska soľ, rasca podľa chuti
  • dochutenie: umeocot alebo tamari
  • 2PL petržlenovej vňate
  • posypanie: jarná cibuľka, kváskové krutóny
  1. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu s petržlenom, nakrájanú kapustu. 
  2. Pridáme rascu a chvíľu ešte restujeme, osolíme, zalejeme 2l filtrovanej vody. 
  3. Varíme spolu s pár rezančekmi riasy hijiky, orechmi a zvyšnou zeleninou 15-20 minút.
  4. Na záver pretlačíme cesnak, množstvo podľa chuti, primiešame petržlenovú vňať.
  5. V tanieri ochutíme umeoctom alebo tamari omáčkou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a kváskovými krutómani.

Dobrú chuť!


Počet videní: 30