Výborná tekvicová polievka, ktorú sme jedli u mamy a troška sme ju upravili na "makro" verziu. Práve tieto bylinky dodajú tejto polievke tak zaujímavú chuť.
2PL sezamový olej
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 hokkaido tekvica
2-3 mrkvy
1 menšia cuketa
1-2 dc rastlinné mlieko (ovsené, ryžové, mandľové, ...)
kúsok riasy wakame
po 1čl bazalky a oregana
rasca a himalájka soľ podľa chuti
umeocot, tekvicový olej na dochutenie
Na sezamovom oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak. Pridáme nakrájanú tekvicu aj so šupkou, nakrájanú mrkvu a cuketu.
Osolíme, pridáme rascu.
Zalejeme horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom, tak aby bola zelenina pokrytá.
Varíme spolu s riasou a bylinkami cca 25 minút alebo pokým zelenina nezmäkne.
Na záver dolejeme mlieko a mixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
Ochutíme umeoctom a pokvapkáme panenským tekvicovým olejom. Do polievky môžeme pridať na sucho pražené tekvicové semienka alebo krutóny.