RECEPTY

Hokkaidová s talianskymi bylinkami


Výborná tekvicová polievka, ktorú sme jedli u mamy a troška  sme ju upravili na "makro" verziu. Práve tieto bylinky dodajú tejto polievke tak zaujímavú chuť.

  • 2PL sezamový olej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hokkaido tekvica
  • 2-3 mrkvy
  • 1 menšia cuketa
  • 1-2 dc rastlinné mlieko (ovsené, ryžové, mandľové, ...)
  • kúsok riasy wakame
  • po 1čl bazalky a oregana
  • rasca a himalájka soľ podľa chuti
  • umeocot, tekvicový olej na dochutenie
  1. Na sezamovom oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak. Pridáme nakrájanú tekvicu aj so šupkou, nakrájanú mrkvu a cuketu.
  2. Osolíme, pridáme rascu.
  3. Zalejeme horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom, tak aby bola zelenina pokrytá.
  4. Varíme spolu s riasou a bylinkami cca 25 minút alebo pokým zelenina nezmäkne.
  5. Na záver dolejeme mlieko a mixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
  6. Ochutíme umeoctom a pokvapkáme panenským tekvicovým olejom. Do polievky môžeme pridať na sucho pražené tekvicové semienka alebo krutóny.

Dobrú chuť!


Počet videní: 40