RECEPTY

Boršč


Výdatná zeleninová polievka s tempehom, čerstvými bylinkami a umeoctom.

  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¼ čerstvej kapusty
  • 2 mrkvy
  • 2 stopky zeleru
  • 2 cvikly
  • 2dc kyslej kapusty
  • ½ údený tempeh
  • kúsok riasy wakame
  • koreniny: himalájska soľ, rasca, mletá paprika, bobkový list
  • dochutenie: umeocot, tamari, hrsť česrtvého kôpru a petržlenovej vňate
  1. Kapustu, mrkvu, zeler, cviklu a tempeh nakrájame na kocky.
  2. Na sezamovom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak, tempeh, zeleninu a kyslú kapustu. Ochutíme rascou, mletou paprikou a soľou podľa chuti, chvíľu ešte restujeme a zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou pár cm nad zeleninu. 
  3. Varíme s riasou wakame a bobkovým listom do zmäknutia zeleniny.
  4. Polievku ochutíme podľa potreby sójovou omáčkou, umeoctom a čerstvými bylinkami. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 29