Výdatná zeleninová polievka s tempehom, čerstvými bylinkami a umeoctom.
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- ¼ čerstvej kapusty
- 2 mrkvy
- 2 stopky zeleru
- 2 cvikly
- 2dc kyslej kapusty
- ½ údený tempeh
- kúsok riasy wakame
- koreniny: himalájska soľ, rasca, mletá paprika, bobkový list
- dochutenie: umeocot, tamari, hrsť česrtvého kôpru a petržlenovej vňate
- Kapustu, mrkvu, zeler, cviklu a tempeh nakrájame na kocky.
- Na sezamovom oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak, tempeh, zeleninu a kyslú kapustu. Ochutíme rascou, mletou paprikou a soľou podľa chuti, chvíľu ešte restujeme a zalejeme zeleninovým vývarom alebo filtrovanou vodou pár cm nad zeleninu.
- Varíme s riasou wakame a bobkovým listom do zmäknutia zeleniny.
- Polievku ochutíme podľa potreby sójovou omáčkou, umeoctom a čerstvými bylinkami.
Počet videní: 83
