Skutočne jemná, nadýchaná a lahodná nátierka
z údeného tofu. A je veľmi rýchlo zhotovená. Výborná na kváskovú hrianku alebo ako dip k zelenine. Použili sme naše
najobľúbenejšie bio tofu z Kaufu (ich značku), je za dobrú cenu
a z pomedzi všetkých konkurenčných má pre nás najlepšiu chuť
a konzistenciu.
Bio údené tofu
1dc rastlinného mlieka
½ červená cibuľa alebo šalotka
1PL lahôdkové droždie
½ PL tamari
½ PL umeocot
1-2 čl kvalitná dijónska horčica (podľa chuti)
1PL tahini
1 kvasená uhorka
1PL čerstvá pažítka
Na sezamovom oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu
do chrumkava. Vyberieme na obrúsok, aby sa odstránil prebytočný tuk.
Tofu jemne rozmrvíme v rukách a dáme do mixéra
spolu s trochou mlieka a mixujeme na hladkú nátierku, mlieko pridávame
postupne, stačí po lyžiciach.
Pridáme k nemu smaženú cibuľu, horčicu, tahini, tamari
a umeocot, znova mixujeme.
Uhorku a pažítku nakrájame na drobné kúsky
a spolu s lahôdkovým droždím primiešame k nátierke.