RECEPTY

Vynikajúca nátierka z tofu


Skutočne jemná, nadýchaná a lahodná nátierka z údeného tofu. A je veľmi rýchlo zhotovená. Výborná na kváskovú hrianku alebo ako dip k zelenine. Použili sme naše najobľúbenejšie bio tofu z Kaufu (ich značku), je za dobrú cenu a z pomedzi všetkých konkurenčných má pre nás najlepšiu chuť a konzistenciu.

  • Bio údené tofu
  • 1dc rastlinného mlieka
  • ½ červená cibuľa alebo šalotka
  • 1PL lahôdkové droždie
  • ½ PL tamari
  • ½ PL umeocot
  • 1-2 čl kvalitná dijónska horčica (podľa chuti)
  • 1PL tahini
  • 1 kvasená uhorka
  • 1PL čerstvá pažítka

  1. Na sezamovom oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu do chrumkava. Vyberieme na obrúsok, aby sa odstránil prebytočný tuk.
  2. Tofu jemne rozmrvíme v rukách a dáme do mixéra spolu s trochou mlieka a mixujeme na hladkú nátierku, mlieko pridávame postupne, stačí po lyžiciach.
  3. Pridáme k nemu smaženú cibuľu, horčicu, tahini, tamari a umeocot, znova mixujeme.
  4. Uhorku a pažítku nakrájame na drobné kúsky a spolu s lahôdkovým droždím primiešame k nátierke.

Dobrú chuť!


Počet videní: 71